EN LITT ANNERLEDES BLOGG I DAG….

Denne gang skal ikke bloggen bare handle om valpene nemling!

Itzy og jeg har nemlig i helgen deltatt i NM i lydighet 🙂  Lørdagen reiste vi til NKK Drammen for å være med i kvalik-stevnet i NM i lydighet.  Det var 48 påmeldt (hvis jeg ikke husker feil) og vi hadde temmelig sent startnummer.  Men været var ikke så aller verst, jeg hadde med meg telt, så vi fikk både skygge for hundene og ly for vinden for oss 🙂

Det ble vår tur, og vi gikk vår konkurranse.  Det er alltid spesielle forhold i mesterskap, denne gang var programmet fordelt over 4 ringer faktisk.  Veldig uvant for oss som stort sett er vant til å gå hele programmet i en ring!  Men Itzy fungerer fint hun og tar utfordringene på «strak labb»  Fine fine jenta mi ❤

Vi gjennomførte ett godt program, og ble etterhvert ganske så spente på om dette faktisk skulle holde til en finaleplass!!  Og jamen ble det sånn!  Vi var blant de 15 ekvipasjene som skulle delta i finalen i NM på søndagen!!! Langt over mine forhåpninger var dette!  Men du verden så spennende!!

Søndagen opprant og været var overskyet, men opphold!  Teltet hadde vi latt stå igjen i Drammen, så det var ferdig oppsatt! Slapp å bruke tid til sånt!  Det viktigste blir da å få Itzy til å bæsje!! Ha ha, på sånne stevner så ligger lykken i å ha en bæsjepose i hånda med «noe oppi»  Det er de underligste ting man kan bli stresset over, men det er jo faktisk sånn at hvis hunden gjør dette i ringen så blir vi utvist!  Så dette blir viktig skjønner dere 😉

Men Itzy er flink hun og oppfyller mors ønske om denne bæsjeposen med noe i, så da er vi klare for vår aller første NM-finale!!  Kl. 9.00 er det innmarsj med bunadkledde damer og Holmenkollmarsj!  Så blir vi presentert, så er det briefing av ringen, rekkefølgen på øvelsene etc., prøvehund og så er det klart for konkurransen.  Itzy og jeg hadde trukket startnummer 1!! Ja, ja like godt å hoppe i det som å krype i det.  Jeg hadde jo fulgt godt med på Øyvind og Kimmie som var prøve-ekvipasjen så jeg var orientert om det som er viktig å vite for  Itzy og meg!  Og Itzy leverer IGJEN!!  Lille flinke jenta mi – her er det nemlig 4 dommere som svirrer rundt oss i ringen for å se nøøøye etter, og 3 forskjellige konkurranseledere som også har sine oppgaver +  en speaker som snakker i høyttaler.  Vi er vant til 1 dommer og 1 konk. leder vi 🙂  Men igjen – Itzy er herlig uberørt av dette!  Hun løser sine oppgaver som hun skal, og gjennomfører veldig bra.  Karakterene bærer jo preg av at vi tross alt konkurrerer med de 14 beste LP-ekvipasjene her i landet, men hun jobber og leverer opp mot sitt beste.  Og det på Dag 2!!  Jeg er så utrolig stolt av min lille Itzy-jente!

Etter nok en lang dag er vinneren kåret, det var en ulidelig spennende konkurranse som faktisk ble avgjort når det sto igjen 3 sekunder!!!! av hele konkurransen!!!  Veldig veldig synd for Hege og Yatzy, men all ære til Aina og Tyra som gjorde en fantastisk konkurranse og ble årets norgesmestere 🙂

Så var det tid for premieutdeling i den store ringen, innmarsj igjen med bunaddamene og Holmenkollmarsj, utdeling av premie til de 3 beste og så ble det spilt Ja vi elsker….. DET var en spesiell følelse skal jeg si dere!!  Det var bilder, gratulasjonsklemmer og mange blide ansikter!  Jeg har jo vært i miljøet i mange år, og sett mange NM-finaler men denne gang var jeg med selv!! En utrolig følelse som jeg svever på ennå!

I tillegg til alt dette må jeg berømme alle de som satt rundt ringen, medkonkurrenter og tilskuere!   Maken til oppmuntring, støtte og varme fra dere – dette satt jeg så utrolig stor pris på!  Alltid spennende å være debutant, men alle var så positive og støttende at dette ble en fantastisk opplevelse fra ende til annen!  GRATULERER TIL ALLE SAMMEN FOR EN STRÅLENDE INNSATS – OG TUSEN TAKK FOR ALL STØTTE!

Og så til dere som kanskje lurer på om valpene deres har gått for lut og kaldt vann denne helgen 😉  Neida, det har de ikke – min kjære samboer har vært hjemme hele helgen og vært valpepasser.  Så de har fått sin mat og sine daglige turer ute både i hagen og på terrassen.  Og Pia har også vært hjemme sammen med dem.

Tiden går fort nå folkens, og de to første valpene reiser nå på søndag.  Jeg har ikke snakket med Odd som bor i Oslo ennå, så det kan hende at også han vil hente på søndag.  Så da blir lille søte Selma igjen her hos oss en uke får hun reiser langt avgårde til Kristiansund, og til sin nye familie der.

Ble ikke noen nye bilder i dag, men jeg lover å komme sterkere tilbake på den fronten senere 🙂

Til slutt må jeg bare få lov til å nevne min to fantastiske hunder igjen – Itzy og Pia.  Jeg kan ikke få sagt hvor takknemlig jeg er for å få lov til å eie disse to skapningene.  De er tvers igjennom gode, snille og de gir meg de mest fantastiske opplevelser!  Pia har gitt meg så mange gode opplevelser med valpene sine, å få lov til å være med gjennom ett valpekull er fantastisk, følge disse små og etterhvert også møte masse nye hyggelige mennesker er også veldig veldig hyggelig.  Vi har vært på turer, vi har trent agility sammen, ja i det hele tatt – en fantastisk liten venn er hun!

Itzy er jo min treningskompis! Alltid klar til jobb!  Og sammen med Itzy har jeg fått oppleve at noen små drømmer jeg har hatt har blitt oppfylt.  Først var det Norsk lydighetschampionat, så ble det svensk lydighetschampionat og nå altså en NM-finale!!  Jeg kan ikke si annet enn TUSEN TAKK JENTA MI!

Jeg elsker mine hunder, (hvis noen skulle være i tvil da),  de har som sagt gitt meg noen fantastiske opplevelser, de har gitt meg utrolig mange nye gode venner og de har hjulpet meg gjennom mitt livs verste periode i denne tiden etter at datteren min Janne døde.

HVEM SA: BARE EN HUND……..

 

Reklame

3 tanker om “EN LITT ANNERLEDES BLOGG I DAG….

  1. Liz – det var en opplevelse i seg selv for meg å sitte her i Fredrikstad og lese om dine opplevelser med Itzy, og din takknemlighet for hundene i det hele tatt. Jeg sier det igjen: Du er ei flott, dyktig og omtenksom hundedame som jeg unner alt godt!
    Hilsen Kirsti + Ludvik

  2. Gratulerer så mye med NM finale! Makan til team da 😀
    Zoku og jeg skal i alle fall prøve å bli like flinke som dere! Begynner å føle at vi er superklare for å prøve oss i ringen nå. Det har tatt tid, men nå er turbotrollet noenlunde under kontroll 😉

    Synd vi ikke fikk sett dere i aksjon, men vi krysser vel fingrene for at dette ikke ble siste gangen for dere? 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s